Kotisivu | Edellinen sivu | Ylös | Seuraava sivu


10.2 Tulostaminen PC:ltä


Tulostaminen laserkirjoittimille

Koulun PC:ilta laserkirjoittimille tulostaminen tapahtuu komennolla "laser", jonka perään annetaan tulostettavan PostScript-tiedoston nimi.

Koulun PC:iden vakio-ohjelmat tulostavat tulostuksensa aina oletusarvoisesti tiedostoon "D:\sika.ps" (esim. WordPerfect tekee näin).

Kun siis esim. olet tulostanut tekstin WordPerfectistä, poistu ohjelmasta ja anna komento

    laser D:\sika.ps

jolloin tiedosto tulostuu kirjoittimelle fuksips.

Kaikki lasereiden tulostukset menevät tulostusjonoon. Jos jonossa on paljon tulostuksia, saattaa olla että joudut odottamaan jonkin aikaa ennen kuin saat tulostuksesi.

Komennolla "lpq" (Line Printer Queue) näet, kuinka paljon tulostuksia on sillä hetkellä jonossa. Pelkkä "lpq" kertoo fuksips:n jonon, ja "lpq netps" kertoo tilanteen netps:n jonossa.


Kotona tehdyn tekstin tulostaminen

Jos olet kotona kirjoittanut tekstin oman koneesi tekstinkäsittelyohjelmalla, saat sen tulostettua koululla seuraavasti:

  1. Valitse käyttämäsi ohjelman tulostuslaitteeksi jokin PostScript-kirjoitin, esim. "qms810" tai vastaava. (joissain ohjelmissa on myös valinta "general PostScript".)
  2. Valitse ohjelman tulostusmuodoksi "tulosta tiedostoon" ("print to file") ja anna tiedoston nimeksi esim. "C:\sika.ps".
  3. Siirrä tiedoston levykkeelle ja kiikuta levyke koululle ja laita PC:hen.
  4. Kirjaudu Windowsiin, ja käynnistä kirjoitinajuri (löytyy My Computer-ikonia klikkaamalla).
  5. Avaa tiedostonhallintaohjelma (Windows-explorer tms.) ja avaa sen kautta A: levyke, raahaa hiirellä ps-tiedostosi kirjoitinajurin päälle. Tai sitten käynnistä lisäksi 'SSH Secure FTP Client'-ohjelma ja siirrä tiedosto raahaamalla UNIX-kotihakemistoosi, josta voit tulostaa kuten seuraavissa ohjeissa neuvotaan.


Kotisivu | Edellinen sivu | Ylös | Seuraava sivu
Sanahaku | Hakemisto