Kansion vaihtaminen


Toiseen kansioon pääsee Elmin päävalikosta näppäimellä c. (Change folder).

Ensiksi Elm kysyy kansion nimeä. Ellet muista sitä, anna nimeksi "=*", jolloin Elm luettelee kaikki Mail-hakemistossasi olevat kansiot.(Syöttämällä kansion nimeksi "?" antaa Elm lisäapua kansion valinnassa.)

Command: Change folder             (Use '?' for help)
Change to which folder: =kirsti
 • Jos päävalikon näyttämissä viesteissä oli pyyhittyjä viestejä, kun painoit c-näppäintä, kysyy Elm saako viestit todella poistaa, ennen kuin se vaihtaa kansiota.
  Command: Change folder         Delete messages? (y/n) n
  
 • Sen jälkeen Elm kysyy, talletetaanko nykyiseen kansioon jääneet luetut viestit "received"-kansioon. Jos vastaat n, viestit jäävät postilaatikkoon.
          Move read message to "received" folder? (y/n) n
  

Jos syötit kansion nimen oikein, näyttää Elm nyt päävalikossaan kansiossa olevat viestit. Kansion nimi näkyy valikon ylimmällä rivillä.

Kansiossa voit käyttää kaikki samoja toimintoja kuin postilaatikossakin. (Postilaatikkohan on vain eräs kansioista.) Ainoana erona on, että jos poistat tavallisesta kansiosta kaikki viestit, Elm poistaa samalla myös itse kansion.

Vaikka voisimmekin jatkaa Elmin käyttöä tästä, siirrytään nyt(materiaalin kirjoittamisen vähentämiseksi) takaisin postilaatikkoon. Elmissä se tehtäisiin antamalla jälleen komento c ja kansion nimeksi huutomerkki "!".