OHJ-1010

Kurssin tentit

Muista ilmoittautua tenttiin ajoissa! Vain tenttiin ilmoittautuneiden opiskelijoiden paperit tarkastetaan.

Kurssista järjestetään kolme tenttiä toteutuskertaa kohti. Tentti ja harjoitukset tulee suorittaa samalla toteutuskerralla, ts. harjoitussuoritukset eivät ole voimassa seuraavan kurssin tentissä (tai toisinpäin).

Tähän toteutuskertaan kelpaavat seuraavat tenttikerrat: 17.10.2012, 29.11.2012 ja 9.1.2013.

Tarkista tenttiajat aina POPista mahdollisten (kurssihenkilökunnasta riippumattomien) muutosten varalta. Poikkeuksia ja lisätenttikertoja myönnetään hyvin perustein, esimerkiksi lääkärintodistuksella. Yhteydenotot kurssitunnukselle, titepk@cs.tut.fi.

Muistilista ja ohjeistus tenttiin valmistautumiseen

  1. Muista, että tenttiin on turha mennä, jos
  1. Käytä kertaamiseen kurssin oppimateriaaleja, älä luota kavereiden kuulo/luulopuheisiin vanhoista toteutuksista, koska kurssi on muuttunut viime vuosina jatkuvasti.

  2. Kurssin oppimateriaaleina syksyn 2012 toteutuksessa ovat

Muuna kertaamisen apuna voi toki käyttää vanhoja kurssin prujuja (tai WWW-etaopetusmateriaalia) tai erilaisia yleisiä ATK-kirjoja tai tietotekniikan alan kirjoja. Nämä eivät kuitenkaan yleensä koosta eri osa-alueita samalla tavalla kuin tällä kurssilla nykyään tehdään. Pelkästään tällaisten opiskelu ei takaa tentistä läpipääsemista eikä usein tarjoa edellytyksiä hyvään arvosanaan.

Tenttiarkistoista saattaa löytyä vanhoja tenttejä. Myös luennoilla on käsitelty tenteissä käytettyjä esimerkkikysymyksiä ja kysymystyyppejä.) Näitä voi toki hyödyntää kertauksessa, pohtimalla vastauksia kaikkiin aiemmin kurssista esitettyihin kysymyksiin eri aihealueet tulevat aika hyvin käsiteltyä... Syksyä 2005 vanhemmat tentit alkavat olla jo aika kaukana sisällöltään ja muodoltaan kurssin nykyisestä toteutuksesta, niistä tuskin on kovin paljoa hyötyä.

  1. Kertaa kaikki kurssin aihealueet (jokaisesta näistä tulee ainakin yksi kysymys)

Valmistaudu huolellisesti. Kurssin harjoitusosasuoritukset ovat voimassa ainoastaan kurssitoteutukseen kuuluvissa kolmessa tenttikerrassa. Ellet saa kurssia niillä suoritettua, joudut tekemään kaikki harjoitukset ja harjoitustyöt uusiksi.

Lue tentissä kysymykset huolellisesti ja vastaa siten kuin pyydetään. Ts. jos tehtävässä pyydetään perustelua, niin kirjoita sellainen. Useissa kysymyksissä pisteitä annetaan nimenomaan perusteluista, ei mahdollisesta oikeasta arvauksesta tai termien luettelemisesta. Kysymyksen pistemäärä antaa aina vihjettä siitä kuinka montaa eri asiaa vastauksessa haetaan.