Noweb-pikaohje

Yleistä nowebistä

Lintulassa kaikki nowebiin liityvä on /share/noweb/ polun alla.

Kaksi tärkeintä komentoa ovat notangle ja noweave. Notangle suodattaa noweb-lähdekoodista kääntäjälle sopivan version ja noweave vastaavasti ihmislukijaa miellyttävän version. Manuaalisivuilta näkee tarkemmat käyttöohjeet, jossa on myös tarkemmin kuvattu noweb-muotoisen tiedoston rakenne, joten sitä ei tässä toisteta. Esimerkkejä nowebillä tehdyistä ohjelmista on hakemistossa /share/noweb/examples/ ja samat esimerkit löytyvät HTML:ksi konvertoituina seitistä http://www.eecs.harvard.edu/~nr/noweb/examples/index.html Näistä esimerkeistä oppimisen kannalta hyödyllisin on varmaankin wc, joka on kirjoitettu C:llä ja ohjelman monimutkaisuus ei juuri päätä huimaa, joten nowebin käytön esittely pääsee pääosaan.

Mikäli haluaa käyttää (La)TeXia nowebin kanssa, on hakemistosta /share/noweb/tex/ löytyy LaTeXin tyylitiedosto ja TeXin makrotiedosto. Näitä tiedostoja kannattaa myös käyttää, vaikka TeX oletuspolustaankin löytää vanhat versiot näistä. Emacsin käyttäjille on myös noweb-moodi hakemistossa /share/noweb/elisp/.

Lisää nowebiin liittyvää tietoa ja tavaraa löytyy ohjelman kotisivulta:
 

Tekoälyn harjoitustyö 1 ja noweb


Harjoitustyössä saa käyttää muotoilukielenä käyttää mitä tahansa nowebin ymmärtämää kieltä eli lähinnä (La)TeXia tai HTML:ää. Mitään erityisiä hienouksia ei vaadita, mutta ohjelmasta muodostuva dokumentti vaikuttaa osaltaan harjoitustyöstä annettavaan arvosanaan. Jos ei satu osaamaan (La)TeXiä eikä HTML:ää, niin HTML on ainakin omasta mielestäni se helpompi vaihtoehto, eikä sen opettelu tämän harjoitustyön vaatimassa laajuudessa ole mitenkään työlästä.

Dokumentin alusta pitää selvitä palauttajan nimi, opiskelijanumero ja sähköpostiosoite. Yleisesti ottaen ohjelman rakenne ja erikoisratkaisut pitää tulla lukijalle selväksi ilman suurempaa tuskaa. Nowebin kaikkia ominaisuuksia, kuten automaattista hakemiston luontia ei ole pakko käyttää, mutta yksinkertaisuutensa ansiosta sitä voi suositella.

Kysymykset nowebistä kannattaa osoittaa eleinion@cs.tut.fi:n suuntaan, tai yleisempää mielenkiintoa herättävät aiheet kurssin news-ryhmään.

Takaisin harjoitustyösivulle