Palautusohjeet

Harjoitustyö 1

Harjotustyössä 1 palautetaan noweb-lähdekoodi ja Makefile. Makefilen pitää tuottaa noweb-lähdekoodista sekä itse suoritettava ohjelma, että PostScript- tai HTML- muodossa oleva dokumentti. Tarkemmin sanoen komennon gmake haku pitää tuottaa ajettava ohjelma nimeltä haku sekä dokumentti haku.ps tai haku.html.Kääntäjänä on käytettävä g++:aa optioilla -W -Wall -pedantic ja ohjelman on käännyttävä varoituksitta. Koska aika on kortilla, kannattaa myös jonkinasteista optimointia laittaa päälle.

Itse palautus tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen ai@cs.tut.fi,subjectina ai palautus 1 ,ja itse tiedostot tar-paketoituna ja mime-koodattuna, esimerkiksi näin:
tar cf - Makefile haku.nw | mimencode | elm -s"ai palautus 1" ai@cs.tut.fi

Tarkastuksen jälkeen lähetän sähköpostin, josta ilmenee hyväksyminen tai hylkäys ja hylkäyksen syy. Varsinaiset harjoitustyöstä saatavat pisteet julkistetaan dediksen jälkeen, kun keskinäinen paremmuusvertailu on suoritettu. Hyväksytystä työstä ei voi lähettää paranneltua versiota, kun taas hylätystä työstä täytyy lähettää hyväksyttävä versio entiseen deadlineen mennessä.

Harjoitustöiden käsittely tapahtuu tietenkin osittain automaagisesti, joten näitä ohjeita on syytä noudattaa kirjaimellisesti. Lisäksi kaikenlaisten ongelmien välttämiseksi voisi olla hyvä idea lähettää harjoitustyö Lintulasta. Tarkastan harjoitustöitä sitä mukaa kun niitä tulee, mutta ruuhka-aikana (eli siis käytännössä dediksen läheisyydessä) vastaukseen saattaa kulua kauankin,  ei kuitenkaan yli viikkoa.

Deadlinen jälkeen ei oteta vastaan bumerangejakaan, joten palauta ajoissa!

Takaisin  harjoitustyösivulle.


Harjoitustyö 2

Harjoitustyössä 2 palautetaan hyvin kommentoitu miinaharava-agentin Prolog-koodi, ja pieni selostus sen toimintaperiaatteista ja arvio siitä millaisilla miinakentillä agentti toimii hyvin ja millaisten tilanteiden kanssa agentilla on ongelmia, jos sellaisia on tiedossa. Simulaten käyttämä predikaatti agent/2 pitää sijaita tiedostossa nimeltä agent.pl. Jos haluaa jakaa koodin useampaan tiedostoon, kannattaa tässä tapauksessa käyttää direktiiviä include/1 sisällyttämään muut tiedostot tulkkauksen aikana agent.pl:ään. Selostus pitää olla raakatekstiä, pituudeltaan jotain puolen ja yhden sivun väliltä ja lisäksi aiinä pitää mainita tekijän nimi, opiskelijanumero sekä sähköpostiosoite.

Itse palautus tapahtuu taas sähköpostitse osoitteeseen ai@cs.tut.fi,subjectina ai palautus 2, ja itse tiedostot tar-paketoituna ja mime-koodattuna, esimerkiksi näin: tar cf - agent.pl selostus | mimencode | elm -s"ai palautus 2" ai@cs.tut.fi

Kehitystä on tapahtunut ja onnistuneesta tämän harjoitustyön palautuksesta tulee nopeasti automaattinen vastaus. Tämä vastaus siis tarkoittaa, että harjoitustyö on saapunut perille, ei suinkaan hyväksymistä. Hyväksymis- ja hylkäystuomioita tulee hieman hitaampaa tahtia, mutta vasteaika ei nouse yli viikkoon ja useimmiten muutama päivä riittänee. Varsinaiset harjoitustyöstä saatavat pisteet julkistetaan dediksen jälkeen, kun keskinäinen paremmuusvertailu on suoritettu. Hyväksytystä työstä ei voi lähettää paranneltua versiota, kun taas hylätystä työstä täytyy lähettää hyväksyttävä versio entiseen deadlineen mennessä.

Deadlinen jälkeen ei oteta vastaan bumerangejakaan, joten palauta ajoissa!
 

Takaisin  harjoitustyösivulle.