TKT-1202 Pikapalautteet, syksy 2009

Takaisin kurssin: pääsivulle   harjoitussivulle

0 = palaute koskee luentoja
1..11 = harjoituksen numero
na = not available, arvoa ei annettu

Harkan nro Sanallinen palaute t1 [h] t2 [h] t3 [h] t4 [h] Ryhmän koko
0 Ernon testi NA 2 NA NA 1 hlöä
2 - Päivitetyt ohjelmat eivät toimineet kunnolla (piti manuaalisesti kertoa ohjelmalle mistä löytää osiaan) - Tehtävänannot oli jaoiteltu miljoonalle eri sivulle (tehtävänannoissa viitattiin tutoriaaleihin) - Ohjeet kuinka tehtävät tulee palauttaa olivat piilossa enkä olisi niitä ilman assaria löytänyt - Tehtävien palauttaminen on tehty järjettömän monimutkaiseksi. Luokassa on assari, miksi hän ei voi katsoa että kaikki toimii? Ei auta kuin toivoa että ohjelma alkaa toimimaan ja tehtävänannot selkeytyy, muuten voi olla että joudun opiskelemaan tietokonetekniikkani JOO:lla.

Pari kommenttia (ES): Yhdistin 2 ohjesivua ja se toivottavasti helpottaa asioiden löytämistä. Tutoriaalit on tarkoituksella erilliset, koska silloin niistä on helpompi myöhemmin kerrata miten tietyt asiat hoidetaan. Ekassa harkassa, kun vasta tutustutte työkaluun, niin suuri osa ohjeista on näissä tutoriaaleissa. Myöhemmissä voitte (toivon mukaan) keskittyä enemmän varsinaiseen suunnitteluun työkalujen sijasta.
Pistin pariinkin paikkaan linkin palautusohjeisiin. Palautusohjeet ei oo tarkoituksellisen monimutkaiset ja hankalat teidään kiusaamiseksi. Ne on sellaiset joilla yli 100 ihmisen palautukset saa käsiteltyä inhimillisessä ajassa.

Täsmennys edelliseen (RU): ModelSimin hakemiston puuttuminen hakupolusta oli itse asiassa ohjelmistoylläpitäjän vika, tämän kurssin henkilöstöllä ei ollut mitään tekemistä asian kanssa. ModelSimiä asennettaessa ohjelma kysyy lopuksi että laitetaanko binäärien hakemisto hakupolkuun ja jostain syystä ylläpito on vastannut tähän kysymykseen väärin uudet ohjelmaversiot viikko sitten asentaessaan. Assistentit eivät voi ohjelmien toimivuutta tarkastaa koska meillä ei ole TC419-tunnuksia (käytämme DCS-domainia jossa on täysin eri säädöt). Meillä ei myöskään riitä oikeudet tälläisten ongelmien korjaamiseen. Joka tapauksessa, ilmoitin heti asiasta kuultuani ylläpidolle ja nyt hakemistopolut pitäisi olla kunnossa.
Palautuspaketin tekeminen hyvin yksityiskohtaisten ohjeiden mukaan kestää ensimmäisellä kerralla kieltämättä jonkin aikaa, mutta tästä eteenpäin homma pitäisi onnistua muutamassa minuutissa. Sanoisin kuitenkin että vaatimamme muodollisuudet eivät ole mitään esim. Ohjelmistotekniikan laitoksen formalismeihin verrattuna.
0.75 0.75 0.75 0.75 1 hlöä
2 Torstaina 17.9 klo 10-14 oli harjoituksissa meikäläisen tty:llä oloajan epäavuliain assari, käytännössä oli ihan sama oliko mies siellä irkkaamassa vai kämpällään irkkaamassa ES: Huolehditaan, että meininki paranee. 1 5 2 1 2 hlöä
3 Onko suunniteltua, että luennoilla käytiin 2. paperiharkan asiaa vasta eilen 22.9.? Esim Quine-McCluskey käytiin tuolloin sekä usoisin saaneeni hyvää vinkkiä myös ainakin 2. tehtävään. ES: Ollaan tyytyväisiä, että asiat käytiin ylipäätään ennen harjoituksia :) Ja sehän on ihan parasta jos vinkit kuitenkin oli hyviä. na na na na 1 hlöä
2 Miksi ohjeissa ei ole mitään mainintaa Linux-luokasta? Sama rauta ja sovellukset näyttävät löytyvän, mutta työasemat ovat huomattavasti modernimpia, joten käyttömukavuus on suurempi. Itsenäisesti pääsin siihen asti, että koetin ajaa harkkaa FPGA-kortille, jolloin tuli sitten vastaan seuraavaa: Executable '/share/tktprog/altera/quartus-9.0-SP1/quartus/bin/quartus_pgmw' doesn't exist, please check Quartus installation Komentoriviversiota quartus_pgm:ää käsin ajaessa sitten tulee taas: Info: Command: quartus_pgm -c 1 -a Info: Using programming cable "USB_Blaster [USB 5-1.1]" 1) USB_Blaster [USB 5-1.1] Unable to lock chain (Insufficient port permissions)
RU: Linux-luokasta ei puhuta harkkaohjeissa nimenomaan sen takia että softien (yhteis)toiminnasta ei ole mitään tietoa. TC419:ssä TKT-1202 on prioriteetilla ja sinne saan aina juurikin haluamani softaversiot ja -setupit. TC417:ssä taas on muita kursseja jotka käyttävät pääsääntöisesti pelkkää Quartusta ja ModelSimiä ja näinollen on mahdollista että HDL Designer-ModelSim-Quartus -vuota ei saada toimimaan vaikka kuinka yritettäisiin. Nyt kuitenkin kun asian toit esille, voisin kyllä softaylläpitäjän kanssa tutkailla josko TKT-1202:n softavuon saisi myös Linux-luokkaan.

Päivitys (RU): quartus_pgmw on standalone-programmer, mutta sitä ei ole olemassa Linuxille. FPGA:n ohjelmointia varten pitää käynnistää Quartus ja käyttää programmeria sitä kautta tai ajaa komentorivillä komento quartus_pgm. Insufficient port permissions -virheilmoitukseen pitäisi auttaa kun irroittaa ohjelmointikaapelin hetkeksi ja kytkee sen sitten takaisin. Monen käyttäjän Linuxeissa on nähtävästi joku 'feature' jonka ansiosta lauta/ohjelmointilaite jää helposti jollekin käyttäjälle varatuksi jolloin muut eivät sitä voi käyttää. Virran sammuttaminen laudasta ei kuulemma tähän ongelmaan auta.
na na na na na hlöä
2 Ihan ok kamaa. Tutoriaalit ovat mukavia. Ei valittamista kuin ehkä palautusbyrokratiaan liittyen, mikä on liian byrokraattista.
RU: Palautusmuodollisuuksista tuli nyt jo toinen negatiivinen kommentti joten asialle on nähtävästi tehtävä jotain. Mikä tarkalleenottaen palautusprosessissa mättää: simulointikuvien tekeminen, HTML-export, liitetekstitiedosto, zip-paketin teko, paketin mailaus, joku muu (mikä?)? Ja onko ongelmana ohjeiden pituus ja yksityiskohtaisuus vai se että palautusten ylipäänsä täytyy olla tietyssä formaatissa?
2 3 2 na 1 hlöä
2 na 2 6 1 0.25 1 hlöä
2 Itsellä meni palautuspaketin tekemiseen pari minuuttia, eikä mitään epäselvyyksiä ilmennyt. Tuo html-dokumentaatio on omasta mielestä melko kätevä ja havainnollinen. Eikä kuvankaappausten ottaminenkaan varsinaisesti ole mitään rakettitiedettä, eli näitä em. asioita ei ainakaan kannattaisi muuttaa......ei ainakaan mitään paperipalautuksia, for crying out loud! 2 na na na 1 hlöä
2 na 2 2 3 2 2 hlöä
3 na 1 1 na na 1 hlöä
4 Vaikka valitsinkin palautteen kohteeksi 2. T-harkat, koskee tämä yleisesti kaikkia T-harkkoja. Sellaista valintaa kun tuossa ei ollut... Kuten aiemmin mainittua, on palautus aika lähellä maanalaista lämmintä paikkaa. Se on monimutkainen, hankala ja epävarma. Lisäksi ryhmien numeroista ei ole lainkaan infottu lainkaan mutta palautuksien yhteyteen laitettuja viestejä ei lueta ohjeiden mukaan. Voi vain arvailla meneeköhän palautus läpi vai ei. Toinen huomauttamisen aihe mielestäni on tehtävänantojen epäselvyys. Osassa tehtävistä joutuu assarilta kyselemään paljon vain ymmärtääkseen tehtävänannon, joka karsii kotona töiden tekemistä melko paljon. Esimerkkinä 1. T-harkoissa ollut tehtävä 2 oli epäselvä. Ei tiennyt oikein mitä kolmella eri tavalla haettiin ja mitä a, b ja c oli. Nelostehtävä myös ei jostain syystä suostunut Place&Routea läpi ajamaan koulun koneilla, kotona kylläkin samoilla säädöillä. Kun unohdetaan yllä mainitut asiat on T-harkat olleet todella opettavaisia ja havainnollistavia.

RU: Muokkaan palautusohjeita heti kun ehdin, ensi viikolla varmaan. Palautuspakettimailien yhteyteen kirjoitettua tekstejä ei lueta eikä säilytetä siitä syystä että nämä mailit on pakko tuhota aika pian. Lintulan levyquota on nimittäin edelleen jopa työntekijöille naurettavan pieni ja tähän mennessä joka vuonna on joutunut vähintään kerran eunuch-asiantuntijoiden kanssa selvittelemään miten quotan ylityttyä johonkin temp-hakemistoon dumpatun mailboksin saisi vielä pelastettua... H1T2:ssa piti toteuttaa funktio kolmella eri toteutustyylillä, a-kohdassa skemana, b-kohdassa totuustaululla ja c-kohdassa aritmeettisilla komponenteilla. Place&Routen kosahtaminen johtui melko varmasti siitä että koulun koneella ajaessasi ei dls-kirjasto ollut uusinta versiota ja kotona oli. Kirjaston FPGA-pinnimäppäysfilessä näet huomattiin virhe joka esti vuon läpimenon. Tai itse asiassa kyseessä oli aiempina vuosina toiminut komentorivi jota uusi Quartuksen versio ei enää ymmärtänytkään.
2 5 2 6 1 hlöä
4 Järkevät käytännönläheiset tehtävät. Suunnittelutyökalun käyttöliittymästä aihetta muutamalle Rageguy "FFFUUUU-"-stripille.

RU: Tätä ei epäile kukaan, EDA-softien kanssa on _aina_ ongelmia. Mutta jos lohduttaa, voin kertoa että kun itse kävin kurssin, kesti logiikkasimulaattorin (QuickSim II) käynnistäminen half adderin kokoiselle skemalle reilun 15 minuuttia ja simulaattori piti käynnistää aina uudestaan jos piiriin teki muutoksia. Kaikki harjoitukset tehtiin tietokoneilla ja joka ainoa tehtävä oli pakko saada tehtyä. Luonnollisesti mitään softia ei kotikoneille ollut saatavilla...
1 2 20 0.75 1 hlöä
4 Tietokone harkkojen vaatima aika tuntuu suurelta verrattuna muiden kurssien viikkoharjoituksiin.
ES: Juuri sen takia aikojen (realistinen) raportointi on erittäin tärkeätä, että saadaan dataa asiasta. Opinto-oppaan mitoituksessa kurssin harkkoihin on varattu periaatteessa n. 60-70h, mutta kyllä pakolliset on tarkoitus saada tehtyä huomattavasti lyhyemmässä ajassa.

RU: Harkkapäivystyksissä kannattaa käydä ja assistenttia hyödyntää, erityisesti työkaluongelmissa joiden kanssa saattaa yksin mennä parikin tuntia vaikka assari voisi ongelman ratkaista minuutissa. Lisäksi, ks. edellinen kommenttini.
3 1 3 na 2 hlöä
5 na 1.5 0.5 na na 1 hlöä
2 na 2 3 2 1 1 hlöä
4 2 PC-harkojen tehtävä 4:sessa, ei mainita mitään miten se tulis palautaa... kuva modelsimmistäkö? vai assarille näytäminen? Muuten yleisesti PC-harkoista, niin tietokoneluokan(TC419) koneissa on paljon toivomisen varaa... joka toinen kerta kun menee sinne luokaan ainakin 1 kone jolle menet ei toimi, esim. viosta: verkkoasema ei näy, verkko-kortti rikki, fpga-lauta ei toimi jne. Myöskin näyttön koko on tuotanut harmaita hiuksia välillä, kun HDL-desinger aukaisee jokaisen ikkunan uuteen ikkunaan ja kun ikkunoita rupeaa olemaan yli 8 yhtäaikaisesti auki, menee aikaa oikean ikkunan löytämiseen ja ikkunoiten pienentelyyn/suurenteluun... Muuten pc-harkat ovat olleet opettavaisia.

RU: Tarkoitat varmaankin kakkosharkan ykköstehtävää eli hissin debuggausta(?) Tästä tehtävästä palautetaan pelkkä simulointikuva. Tietokoneluokan koneiden ja ohjelmistojen heikohko toiminta sekä postimerkin kokoisten näyttöjen soveltumattomuus graafiseen EDA-suunnitteluun on huomattu ja huomioitu. Koneiden päivitys ei kuitenkaan valitettavasti tälle kurssille ehdi joten koittakaa kestää. Yleensä luokassa on onneksi senverran väljää että konetta voi vaihtaa jos softa/rauta bugaa.
2 4 2 4 1 hlöä
3 na 2 na na na 1 hlöä
4 Milloinkahan tuo harjoitusryhmälista mahtaa päivittyä, että sais toisen tk-harkan palautettua?

RU: Päivitetty (15.10.). Pahoittelen viivettä, olen ollut jo reilun 10 viikkoa enemmän tai vähemmän sairaana.
na na na na na hlöä
2 na 1,5 3 3 1,5 2 hlöä
4 na 5 7 4 4 2 hlöä
4 na 1 3 4 2 1 hlöä
3 Seuraavia tietokone- ja paperiharkkoja voisi laittaa hyvissä ajoin näkyville (ennen tenttiviikkoa jo). 1 0.5 1 0.5 1 hlöä
4 Palautukseen kulunut aika 1 tuntia 1 5 3 2 1 hlöä
4 Joku vois pestä nää näytöt, ja listää lapun "älä käpli näyttöä!"

RU: Ei auta (näyttöihin koekemiskielto siis), ihmiset hipelöivät ruutuja vaikka mitä tekisi. Osa tahallaan ja osa vahingossa. Putsausta voi (yrittää) pyytää tietokoneylläpitäjiltä tai labrainssiltä, siivoojat eivät noita ainakaan puhdista.
na na na na na hlöä
4 Ehkä vähän työlästä kamaa; en edes yrittänyt tehdä ykköstehtävää. Tilakonetutoriaalissa olisi voitu tarkemmin kertoa, miten ulostulot saa määritettyä. Piti kysyä assarilta.

RU: Tilakoneiden osalta tutoriaalit ovat kieltämättä vähän vanhentuneita kun uusien ohjelmaversioiden mukana on tullut paljon uusia ominaisuuksia. Tutoriaalit päivitetään ensi vuodeksi.
na 3 4 2 1 hlöä
7 Kysymykseni koskee paperiharjoituksia yleisesti. Jos ne palauttaa kirjallisesti, niin pitääkö tehtävien olla täydellisesti oikein, jotta ne hyväksyttäisiin? Normiharkoissahan tehtävät hyväksytään, vaikka omassa ratkaisussa virheitä olisikin, kunhan siitä näkyy, että on edes kuvitellut itse ratkaisseensa tehtävän.
ES: Paperipalautuksista olen antanut myös puolikkaita pisteitä, jos on jotain pientä häikkää.
na na na na na hlöä
4 na 2 4 7,5 1 1 hlöä
4 na 0.75 1 1.5 2 1 hlöä
0 Kurssin alkupuolella kahdessa ensimmäisessä tietokoneharjoituksessa kului minulla suuri osa ajasta ohjelmistoihin totutteluun ja siitä ainakin itsellä johtui suhteellisen suuret tuntilukemat. Nyt kun olen ollut ohjelmien kanssa tekemisissä useamman viikon niin tehtävien tekeminen on muuttunut paljon mukavammaksi. Ja vielä kun sain kotikoneella ohjelmat toimimaan on kaikki bueno! (voisi olla paremmat ohjeet ohjelmistojen asentamiseen, itsellä ainakin tuotti ongelmia modelsimin versio, PE:hen en saanut lisenssiä vaikka kurssisivusto sitä suosittelee, koulun palvelimelta kuitenkin sain SE:hen lisenssin, mutta kesti kauan metsästää ongelma) Kaipaisin myös jotain lisäsovelluksia/harkkoja(vapaaehtoisia), joilla voisin jotain järkevää saada kortilla tehtyä. Myös testipenkin tekeminen on aika olennainen asia omasta mielestäni ja siihen kaipaisin myös lisäohjeita.
ES: Hyvä, jos alkukankeuden jälkeen alkaa sujumaan.
Lisäharkkana suosittelen DE2-laudan CD:llä tulevia tutoriaaleja, erityisesti DE2Tutorials/tut_quartus_intro_vhdl.pdf
na na na na na hlöä
6 Tehtävä 1: Toisella kerralla meni läpi 5-6h. Inhottavaa kuitenkin tehdä kyseinen tilakone porttitasolla kun saman olisi voinut tehdä tilakonekaaviolla muutamassa minuutissa. Tehtävä 2: Helpohko alle 1h. Tehtävä 3: Ongelmia tehtävänannossa 2-3h. Tehtävännannossa olisi voinut mainita, että ulostulon on oltava registeröity ja että kelloa on DE_Interface3:ssa laskettu, jolloin näytössä näkeekin numeroita. Rupesin liian vaikeasti suunnittelemaan aluksi, vaikka olikin hyvin yksinkertainen tehtävä. Tehtävä 4: Liian helppo :) 0.25h Kiitoksia kuitenkin assareilla suuresti avuista, liittyen tehtäviin ja ohjelmiin!
ES: t1:ssä tarkoituksena havainnolistaa tilakoneen ajoitusta:
a) portti- ja rekisteritasolla ja b) abstraktiosta riippuvaa suunniteluajan kulutusta. Kuten huomaamme suunnittelu tulee tehdä tilakaaviolla, kunhan ymmärtää siitä syntyvän logiikan perusperiaatteiltaan.
5.5 1 2.5 0.25 1 hlöä
6 na 2,5 2,5 2,5 2,5 2 hlöä
6 na 5 1 1 1 1 hlöä
6 na 2 2 na 0,5 2 hlöä
7 na na 0,75 0,75 0,5 1 hlöä
6 na na 2.5 2 1.5 1 hlöä
6 na 2 2 1,5 1 1 hlöä
6 Kaikki edistyy, kuten olen ennalta nähnyt na 5 1 2 1 hlöä
6 Tuntuivat aika rutiininomaisilta tehtäviltä tällä kertaa. Yleensäkin tietokoneharkat alkavat tuntua paljon mielekkäämmiltä ohjelmistojen käydessä tutummaksi. Teht4: Paperiharkoissa oli käytännössä identtinen tehtävä. 2 2 1,5 0,25 1 hlöä
8 Yhteensä meni näihin noin 9 tuntia. Olen hidas ihminen, ja aikaa kuluu tarkastamisiin. Muutoin homma alkaa sujua mukavan kivuttomasti. na na na na 1 hlöä
8 na 2 1,5 1,5 1,5 1 hlöä
8 Hiivatin softa. menee TUNTEJA siihen, että saan piirikaavion piirrettyä ja ohjelman hyväksyttyä sen. yht. noin 5h töitä, joista 1h meni siihen tekemiseen ja 4h ohjelman kanssa puliveivaamiseen. Sitten kolmannen työn kanssa tapahtuu niin, että hienosti antaa piirtää kaavion ja tehdä työn, otan kaikki signaalikaaviot yms talteen ja tallennan työn. sammutan ohjelman, käyn kahvilla ja tulen takaisin, niin ei käytännössä jälkeäkään siitä porttiverkosta jonka juuri tein. Jotain vhdl -kielistä koodia, mutta graafista esitystä.. öö... mistä? jotain epämääräisiä palikoita jäljellä ja ei hajuakaan mitä niille pitäisi tehdä. Samalla reissulla rakensin jo peruskuvion toiseen tehtävään. nyt siitäkään ei ole ei _mitään_ jäljellä. Muuten ihan ok, muttakun se ei ollut valmis, vaan debugattavaa oli. Aloita siinä sitten taas alusta. Voisko siitä tehdä jonkun DISASTER -recovery -tyylisen namiskan. Also epäilyttää verkkoasemalle tallentaminen. "kotihakemisto" on tktpc00 eli olisko opettajan kone, jokaisella kerralla edes yhdistä verkkoasemaan kirjautuessa. Jos silloin käynnistää hdl designerin niin onko jotain vaikutusta? Whatabout hdl -designerin käyttäjäkohtaiset asetukset ja parametrit? Joka kerta kun ottaa uuden koneen alle pitää asetella designerista esim. de2- työkalut kuntoon. Tehkää nyt joku jotain ettei tulevilla toteutuskerroilla tarvitse polttaa opiskelijoiden käämejä kerta toisensa jälkeen,...
ES: Anteeksi. Tänä vuonna on ollut (vielä tuntemattomasta syystä) aiempaa enemmän tappelua koneiden ja softien kanssa. Asia pitää todellakin setviä kuntoon. Tai toivoa sen katoavan itsestään, kun se kerran itsestään ilmestyikin :)
5 eos, liikaa 0.5 3 1 hlöä
8 Sattui myös tämä, että kirjaston sisältö katosi mystisesti. Tiedostot olivat yhä verkkoasemalla tallessa, mutta ne importtaamalla tuli vain vhdl-tiedostoja, schemoja ei saanu esiin. Lopulta ne tulivat takaisin tyhjästä, kun näille importatuille vhdl-jutuille valitsi "remove from project/library"(?). Nelostehtävässä tuli esille ihmeellinen ongelma, testipenkin signaali resetX ja tilakoneen sisäinen signaali reset eivät olleet samoja, vaikka niiden piti olla yhdistetty (erona yksi kellojakso keskellä simulaatiota). 1,25 1,25 1,25 2 1 hlöä
8 Mukavasti meni harkat läpi mutta ois kritiikkiä kolmostehtävän tehtävänannon suhteen. Tehtävän sai pyöräytettyä viidessä minuutissa tilakoneena, mutta tunti meni (turhaan) etsiessä siitä vikaa. Tehtävänannon kuvassa ensimmäisellä kellonreunalla kaikki ulostulobitit ovat nollia. Näin toimi tilakoneemmekin mutta simulaatio ei lähtenyt pyörimään mihinkään suuntaan. Lopulta paloi hermot ja piti kysyä assarilta että mikä on vikana. Eipä löytänyt hänkään vikaa, mutta kun alettiin tarkastella simulaatiossa ohjelman haluamaa sekvenssiä, niin siinä ensimmäisellä kellonreunalla Y(2) onkin jo ykkönen, eli testikone haluaa toimia yhtä kellopulssia aikaisemmin kuin tehtävänannon kuva. Olisi ollut kuvassa edes reset signaali näkyvissä niin tämänkin olisi voinut tajuta. Assarikin sanoi että ei tästä oikein voi tietää miten päin tehtävänannon tekijä on tämän ajatellut. Että mielellään tarkkuutta näiden tehtävänantojen kanssa sillä yleensä pannu kiehuu jo pelkästään hdl designerin toimimattomuuden ja omituisien virheiden etsimisien kanssa.
ES: Pitääpä fiksata. Tehtävänannot kyllä yritetään tehdä selkeiksi, mutta nyt ei näkäjään täysin onnistunut.
2 2 1 1 2 hlöä
10 na 1 2 2 0,5 1 hlöä
10 na 1 1 1 1/2 1 hlöä
10 Kuinka palautan Tehtävän 1 sähköpostitse ? ;)
ES: Ei tieteskään spostilla vaan livenä :)
Harkkojen WWW-sivu tietää kertoa: FPGA-demonstrointimahdollisuuksia: ti 8. 12. klo 13-14 sekä to 10. 12. klo 15-16 harjoitusluokassa. Jos ajat eivät sovi ja FPGA-demoja on vielä tekemättä, ota yhteyttä Antti Alhoseen.
na na na na na hlöä
0 luennoilla meni uskomattoman paljon aikaa siihe, että meille kerrottiin että kalvot on paskoja ja siihen on tulossa parannus. Toivottavasti tentissä kysytään tätä, koska kurssin aikana siihen on uhrattu näinkin paljon aikaa. Paperiharkat: Olisi kiva, jos assari raapustaisi setit taululle powerpointin sijaan -> assari selittäisi samalla mitä tekee -> oppisi paljon paremmin kuin katsomalla 10s kalvoa ja alkamalla kaivaa nenää ja miettimään edessä istuvan tytön tissijä tai sitä mitä sitä ostaisi siwasta. pc harkat: veivät ihan telepatusti aikaa, mutta kyllä niistä oppi jotain. Asia helpottui kun hdl-designerin magian.
ES: Tota... mitäs tähän vois sanoa? Kalvoja parannetaan _ensi_ vuodeksi :)
Taulun käyttö taitaa olla oikeikin hyvä idea, otan käyttöön.
na na na na na hlöä
6 Hienoo mennä tenttiin kun ei tiiä saisko sinne ees mennä.. Vähän vois nopeammin tarkastaa loppuun nuo tietokoneharjoitukset.. Ei ole kivaa tämä.
ES: Mä ainakin sanoin paperiharkoissa, että tenttiin voi osallistua koska viivästys johtuu meistä. Matti laittoi myös POP-ilmon 17.12.
HUOM! JOs joku jätti tämän takia menemättä tenttiin tai jos puuttuu muutama harkkasuoritus, ottakaa yhteys meikäläiseen mahd. piakkoin!
na na na na na hlöä