Reaktiivisten järjestelmien automaattinen testaus
seminaari 19.5.1999

Paikka: sali HB115, Hermiankatu 12 C, Hervanta, Tampere

RATE-projekti järjestää kaikille avoimen, maksuttoman seminaarin, jossa tutustutaan reaktiivisten (= sulautettujen, hajautettujen, rinnakkaisten) ohjelmistojen testauksen automaatiotason noston alalla tehtävään tutkimukseen Hollannissa ja Suomessa. RATE eli Reaktiivisten järjestelmien automaattinen testaus on kolmivuotinen tutkimusprojekti, joka kuuluu Tekesin teknologiaohjelmaan Elektroniikka tietoyhteiskunnan palveluksessa (ETX). Projektityö tehdään TTKK:n Ohjelmistotekniikan laitoksella. Projektin johtoryhmään kuuluu neljä teollisuustahoa.

Alustava ohjelma:

12:30 -14:00 Formal Methods in Conformance Testing: an overview of theoretical and practical work. Ed Brinksma, University of Twente, the Netherlands
14:00 -14:30 Tauko (kahvia yms. ostettavissa läheisessä ravintolassa)
14:30 -15:15 Mobile Protocol Software Testing Ari Ahtiainen, NRC
15:15 -16:00 RATE-projektin lähtökohdat Prof. Antti Valmari, TTKK Ohjelmistotekniikka
16:00 -16:15 Tauko
16:15 -17:00 RATEn alkuvaiheen tulokset Juhana Helovuo, TTKK Ohjelmistotekniikka

Vierailevasta puhujasta:

Professori Ed Brinksma tunnetaan ISOn standardoiman Lotos-kielen kehittäjänä sekä tietoliikenneprotokollien testauksen ja suorituskykyanalyysin ja formaalien menetelmien teollisuussovellusten tutkijana. Hän on ohjannut useita hollantilaisia väitöskirjoja, ja on ollut väitöskirjan tarkastajana seitsemässä maassa. Hän on hollantilaisen tutkijakoulun "Programming Science and Algorithms" johtokunnan jäsen ja usean tieteellisen lehden toimituskunnan ja tieteellisen konferenssisarjan ohjausneuvoston (steering committee) jäsen, kuten IEEE Transactions on Software Engineering ja IFIP WG6.1 Protocol Specification, Testing and Verification.

Oheistapahtumat

Kahtena seuraavana päivänä eli 20.-21.5. ovat suunnilleen samoissa tiloissa valtakunnalliset Tietojenkäsittelytieteen päivät. Tämän vuoden teemana on Tietojenkäsittelytieteen väitöskirja eilen - tänään - huomenna. Lisätietoja http://www.cs.tut.fi/ohj/tktpaivat.html

Ilmoittautuminen

Käytännön järjestelyjen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan etukäteen sähköpostitse osoitteeseen Juhana Helovuo, juhe@cs.tut.fi.

Matkustusohjeita

Katso Tietojenkäsittelytieteen päivien sivu http://www.cs.tut.fi/ohj/tktpaivat.html#yhteyksia


Tätä dokumenttia säilytetään osoitteessa http://www.cs.tut.fi/ohj/RATEseminaari.html. Ylläpitäjä Antti Valmari, ava@cs.tut.fi 29.4.1999.