Burgundinpata

Tämä täyteläisen makuinen liharuoka sopii koleisiin syyspäiviin. Se on melko helppo valmistaa mutta vaatii noin puolentoista tunnin hauduttamisen.

Tässä esitetty ainesmäärä riittää neljän hengen tuhtiin ateriaan. Burgundinpataa voi hyvin valmistaa kerralla enemmän ja pakastaa.

Ainekset

Sienet ovat burgundinpadassa alkujaan herkkusieniä. Paras tulos saadaan silloin tuoreilla herkkusienillä, toiseksi paras pakastetuilla, mutta tölkkisäilykettäkin voi käyttää. Suomalaiseen muunnelmaan on luonnollista käyttää kotimaisia sieniä kuten herkkutatteja tai haperoita.

Valmistus

  1. Paloittele paisti noin kananmunan puolikkaan kokoisiksi paloiksi.
  2. Hienonna pekoni ja paista sitä ja paistin paloja pannussa sen verran, että ruskistuvat.
  3. Pane pekoni ja liha kattilaan.
  4. Lisää tomaattimurska, viini ja kasvisliemikuutio.
  5. Keitä miedolla lämmöllä (2/6) tunnin verran.
  6. Kuori ja lisää porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet, porkkanat isohkoina paloina, sipuli silputtuna ja valkosipuli murskattuna
  7. Pilko sienet ja lisää ne. Halutessasi voit ensin ruskistaa sienenpalat voissa, varsinkin jos käytät tuoreita sieniä.
  8. Anna kypsyä vajaa puolisen tuntia.
  9. Lisää timjami ja anna hautua vielä hetki.

Tarjoilu ja nauttiminen

Tarjollaan keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa. Perunoiden keittämisen voi hoitaa niinkin, että valmistuksen loppuvaiheessa lisätään sen verran kuorittuja ja pieniksi paloiksi leikattuja perunoita, kuin ensi syöntikerralla menee.

Vertailun vuoksi

Muita burgundinpadan reseptejä: